Kindeng Mill – Pápua Új-Guinea világos pörkölésű szemes specialty kávé
Világos pörkölésű eszpresszóra hangolva, élénk és gazdag aromavilággal. A csészében cherry likőrre emlékeztető gyümölcsösség, karamellás édesség és trópusi gyümölcsök – elsősorban maracuja – jelenik meg. A komplex ízprofil jól kiegyensúlyozott savakkal és tiszta lecsengéssel párosul.
A kávé a Kindeng feldolgozó állomásról származik, amely Jikawa tartományban, Pápua Új-Guineában található. A tételt cseresznyeként gyűjtötték be mintegy 1500 kisgazdálkodótól, akik Kindeng és Arufa falvak környékén élnek. Ezek a farmok jellemzően 1–2 hektárosak, a termőterületek talaja homokos vagy agyagos vályog.
A kávé száraz feldolgozású. A leszedett cseresznyéket a feldolgozóállomáson válogatják, majd emelt ágyakon, ponyvával fedve szárítják körülbelül egy hónapon keresztül. A szemeket naponta többször is átmozgatják, hogy biztosítsák az egyenletes száradást és a megfelelő nedvességtartalmat. A folyamat végén a kávét héjtalanítják, tisztítják és zsákokban, hűvös, száraz helyen tárolják, mielőtt exportra kerül.
Kiváló választás világos pörkölésű eszpresszókhoz.