A mexikói kávé története legalább olyan izgalmas mint maga a mexikói kávé. Az első kávécserjék az 1800-as években érkeztek az országba a spanyolok által.
KÁVÉS TUDÁSTÁR
A frissen pörkölt kávé egyik legnagyobb ellensége az oxidáció. Ezért tartjuk levegőtől elzárt, visszazárható, egyirányú szeleppel ellátott tasakban a kávét. ahol a frissen pörkölt babokból felszabaduló CO2 kiszorítja az oxigént a zacskóból, így tovább frissen tartva a szemeket.
Cikkünk abban segít, hogyan vásárolj magas minőségű, világos pörkölésű specialty kávékat, amik kiemelkednek a boltokban kapható termékek közül.
Ha azt hiszed, hogy tényleg ez a legjobb kávé a világon, akkor jó helyen jársz. Itt az ideje eloszlatni a ködöt és megtudni az igazságot.
A French Press egy rendkívül egyszerű kávékészítő eszköz, amivel meglepően finom kávét tudsz készíteni, méghozzá gyorsan! Itt most megmutatom, hogyan tudsz egy testes, aromákban gazdag kávét élvezni az otthonodban!
Ízletes, izgalmas, gyümölcsös, komplex és aromákban gazdag kávét innál otthon is? Olyat, ami nem keserű? Akkor a legjobb helyen jársz!
A perui kávénak gazdag és lenyűgöző történelme van, amely összefonódik az ország gyarmati múltjával és jelenlegi erőfeszítéseivel, hogy a globális kávéipar jelentős szereplőjévé váljon.
Peru a régióhoz képest elég korán, az 1700-as évek közepe táján kezdett el kávét termeszteni.
Trendi ma specialty kávéról beszélni, de kevesen tudják, hogy ez pontosan mit is jelent. A specialty kávé nem marketing fogás, hanem minőségtanúsítvány.
Lényege, hogy hozzáértéssel, alázattal és figyelemmel közelítünk a kávéhoz a minőség és sokféleség maximális tiszteletben tartásával.
Eldöntötted, hogy végre minőségi kávét fogsz otthon is inni. Eleged van az olcsó, keserű italokból, véget vetsz a instant kávé korszaknak!
Állsz a boltban a kávés polc előtt és azon töprengsz, hogy vajon melyik kávét válaszd?